Lessoorten

Bij Balletschool Zeewolde wordt lesgegeven in peuter en kleuterballet, klassiek ballet, jazzdance, streetdance, moderne dans, tapdance, musicalles en dans-pilates. Iedereen is welkom in de school, de leerling die voor het plezier danst, de leerling die meer in zijn of haar mars heeft en ook de leerling die van dans het beroep wil gaan maken. Alle leerlingen worden ingedeeld naar leeftijd en niveau en er kunnen meerdere lessen per week gevolgd worden. Er zijn vele leerlingen die zowel klassiek ballet en jazzdance beoefenen. De lessen worden allemaal gegeven door gediplomeerde dansdocenten waardoor men de garantie heeft dat de lessen van goede kwaliteit zijn. De balletschool is aangesloten bij de NBDK en de NBOB en draagt daardoor het keurmerk van gekwalificeerde balletschool. Ook staan de docenten garant voor lessen met veel dansplezier.

Danskriebels/ Algemene Dansvorming

Kinderen vanaf drie jaar kunnen beginnen met de ADV lessen. Hierin leren zij de beginselen van dans en bewust worden van hun lichaam. Ook houding komt hier al aan bod. Tevens leren de kinderen kennismaken met alle dansvormen die er zijn. Dit alles gebeurt in hun eigen belevingswereld, ook de muziek is hieraan aangepast.
Tijdsduur: 45 minuten.

Swingkids

Swingkids is een les voor kinderen vanaf 6 jaar. Hier ligt het accent op dans en is een combi van streetdance en hip-hop! Natuurlijk wordt er techniek gewerkt maar het accent ligt op het dansplezier!
Tijdsduur: 60 minuten.

Klassiek Ballet

Vanaf 6 jaar kunnen leerlingen de lessen klassiek ballet volgen. De les bestaat uit een technisch en een dansgedeelte. Men leert het lichaam te beheersen d.m.v. o.a. een goede houding en spierverstevigende oefeningen. Muzikaliteit wordt ontwikkeld en ook improvisatie speelt een rol.
Tijdsduur: 60 minuten.

Jazzdance

Deze les wordt aangeboden aan kinderen vanaf 6 jaar en heeft een technisch en een dansgedeelte net als de klassieke balletles. Ook hier wordt aan houding en lichaamsbeheersing gewerkt. De les wordt gegeven op eigentijdse muziek en vele dansvromen komen aan bod van hip-hop en breakdance tot streetdance aan toe.
Tijdsduur: 60 minuten.

Musicallessen

Deze lessen bestaan uit drie disciplines te weten zang- dans en drama en wordne gegeven door vakdocenten. In elke les komen deze drie vakken aan bod. Vanaf groep 4 van de basisschool kan men deze lessen volgen. Er wordt gewerkt met bekend musicalrepertoire zoals Grease en Fame maar ook met minder bekend repertoire wordt kennis gemaakt.
Tijdsduur: 60/90minuten.

Dans-Pilates

Dans-Pilates is een les voor volwassenen en gebaseerd op de principes van Joseph Pilates. Deze les bestaat uit oefeningen op de grond speciaal om het lichaam te versterken. Door het geconcentreerd uitvoeren van de oefeningen leer je je lichaam beter te beheersen en wordt je bewust van je houding. De les wordt afgesloten met een serie danspassen.
Tijdsduur: 60 minuten.

Selectieklassen

Voor leerlingen met talent zijn er de selectieklassen, deze zijn hetzelfde opgebouwd als de regulieren lessen maar hier wordt meer van de leerling verwacht en zijn serieuzer van karakter. Als een leerling hiervoor geschikt is wordt de leerling in deze les geplaatst. De leerling volgt meestal 2 lessen per week.
Tijdsduur: 60 minuten.

Talentklas

 

 

Voor leerlingen met talent en ambitie is er de talentklas. Men moet op het middelbaar onderwijs zitten voor deze klas. Een leerling wordt toegelaten d.m.v. een auditie met daarin verschillende disciplines zoals klassiek ballet, jazzdance, modern ballet en improvisatie. Naast de talentklas is de leerling verplicht om een techniekles te volgen. Dit kan klassiek ballet of jazzdance zijn.
Tijdsduur: 60 minuten.

   Moderne dans 

Vanaf 6 jaar kunnen de leerlingen de les modern                                   volgen. In moderne dans wordt vaak een verhaal                                  of een boodschap overgebracht. In de les komt                                       vloerwerk, techniek en dansplezier aanbod.                                            Tijdsduur: 60 minuten.

    

   Streetdance

   Tapdance

   Boysclass 

NIEUWS:
16-07-2012
Zomervakantie
De balletschool is gesloten in juli en augustus, dat zijn de vakantie maanden.We gaan weer beginnen op maandag 3
meer informatie
16-06-2012
Musicalweekend
Wat een fantastisch weekend was het! Heb jij foto's gemaakt? Mail ze dan naar fotosballetschoolzeewolde@gmail.com. Dan zetten wij de leukste
meer informatie
01-01-2012
Eerste op Dance Gathering Flevoland!
De talentklas van Balletschool Zeewolde is eerste geworden op de Dance Gathering Flevoland!
meer informatie
01-12-2011
Winter Wonder Land!
Het optreden bij de opening van de ijsbaan in het centrum was weer een groot succes!
meer informatie
eerste   vorige