Lessoorten

Bij Balletschool Zeewolde wordt lesgegeven in peuter en kleuterdans, klassiek ballet, jazzdance, streetdance, moderne dans, tapdance, musicalles en dans-pilates. Iedereen is welkom in de school, de leerling die voor het plezier danst, de leerling die meer in zijn of haar mars heeft en ook de leerling die van dans het beroep wil gaan maken. Alle leerlingen worden ingedeeld naar leeftijd en niveau en er kunnen meerdere lessen per week gevolgd worden. Er zijn vele leerlingen die zowel klassiek ballet en jazzdance beoefenen. De lessen worden allemaal gegeven door gediplomeerde dansdocenten waardoor men de garantie heeft dat de lessen van goede kwaliteit zijn. De balletschool is aangesloten bij Dansbelang en draagt daardoor het keurmerk van gekwalificeerde balletschool. Ook staan de docenten garant voor lessen met veel dansplezier.

Danskriebels / Algemene Dansvorming
Kinderen vanaf drie jaar kunnen beginnen met de Algemene Dans Vorming lessen. Hierin leren zij de beginselen van dans en bewust worden van hun lichaam. Ook houding komt hier al aan bod. Tevens leren de kinderen kennismaken met alle dansvormen die er zijn. Dit alles gebeurt in hun eigen belevingswereld, ook de muziek is hieraan aangepast.
Tijdsduur: 45 minuten.

Klassiek Ballet
Klassiek ballet is de basis van de meeste dansstijlen. Vanaf 6 jaar kunnen leerlingen de lessen klassiek ballet volgen. De les bestaat uit een technisch en een dansgedeelte. Men leert het lichaam te beheersen, een goede houding en spierverstevigende oefeningen. Muzikaliteit wordt ontwikkeld en ook improvisatie speelt een rol.
Tijdsduur: 60 minuten.

Jazzdance
De jazzles is een swingende dansles en heeft een technisch en een dansgedeelte net als de klassieke balletles. Ook hier wordt aan houding en lichaamsbeheersing gewerkt. De les wordt gegeven op eigentijdse muziek en vele dansvormen komen aan bod in de verschillende street stijlen.
Tijdsduur: 60 minuten.

Musicallessen
Deze lessen bestaan uit drie disciplines te weten zang- dans en drama en worden gegeven door vakdocenten. In elke les komen deze drie vakken aan bod. Vanaf groep 2 van de basisschool kan men deze lessen volgen. Er wordt gewerkt met bekend musicalrepertoire zoals Grease en Fame maar ook met minder bekend repertoire wordt kennis gemaakt.
Tijdsduur: 60/90minuten.

Streetdance
Streetdance is een stoere dansvorm waarbij er gewerkt wordt aan isolaties, kracht en natuurlijk coole moves. In deze lessen wordt gedanst op populaire muziek.
Tijdsduur: 60 minuten

Dans-Pilates
Dans-Pilates is een les voor volwassenen en gebaseerd op de principes van Joseph Pilates. Deze les bestaat uit oefeningen op de grond speciaal om het lichaam te versterken. Door het geconcentreerd uitvoeren van de oefeningen leer je je lichaam beter te beheersen en wordt je bewust van je houding. De les wordt afgesloten met een serie danspassen.
Tijdsduur: 60 minuten.

Talentklas
Voor leerlingen met talent en ambitie is er de talentklas. De talentklas is er voor leerlingen vanaf groep 5. Een leerling wordt toegelaten d.m.v. een auditie met daarin verschillende disciplines zoals klassiek ballet, jazzdance, modern ballet en improvisatie. Naast de talentklas is de leerling verplicht om een techniekles te volgen. Dit kan klassiek ballet, moderne dans, streetdance of jazzdance zijn.
Tijdsduur: 60 minuten.

Moderne dans 
Vanaf 6 jaar kunnen de leerlingen de les modern volgen. In moderne dans wordt vaak een verhaal of een boodschap overgebracht. We werken in deze les aan onze danshouding maar ook aan improvisatie. In de les komt vloerwerk, techniek en dansplezier aan bod.
Tijdsduur: 60 minuten.

Tapdance
Tapdance is erg goed voor de ontwikkeling van het muzikaal gehoor. In deze les werken we met speciale tapschoenen waardoor onze voeten verschillend ritmes kunnen maken.
Tijdsduur: 60 minuten.

Spitzen
Om de spitzenles te kunnen volgen is een aantal jaar ervaring in klassiek ballet vereist. Om te mogen dansen op spitzen moeten je voeten zijn uitgegroeid. De docent zal besluiten of je de spitzenles mag gaan volgen.